Rozmowy na temat naszego klubu.
Strony: 1
no panowie co jest z Wami?? widze sezon ma przerwe to i tu cos spokojnie :P ja mam pomysl na maly konkurs dotyczacy druzyny :P tylko z tym trzeba poczekac do rozpoczecia rundy :P powiem tylko ze polegalby na tym ze po kazdym meczu bylby wybierany MVP (chyba wszyscy wiedza co oznacza skrot), a na koncu zawodnik rundy :P tylko na to musialaby sie zgodzic cala druzyna :P co Wy na to??? jesli pomysl zyska akceptacje to pozniej napisze jak by pzebiegal wybor :P POZDRO
zeby to przeprowadzic to musza byc wszyscy chetni bo inaczej nie da rady :P bo polegac by to moglo na takiej zasadzie ze po meczu kazdy oddawal by punkty 3, 2 i 1 w kolejnosci 3-najlepszy, 2-nastepny i 1 i osoba z anjwieksza liczba punktow by wygrywala :P mozna by w to tez czasem wlaczyc kibicow tzn ktos by poszedl do 4,5ciu osob i zapytal o typy :P taki pomysl nasunal mi sie podczas nic nierobienia w pracy :P
Gość
siema. spoko pomysl tylko zaproponowałbym małą zmianę, żeby o tym kto zostanie MVP decydowali tylko kibice (by wyeliminowac "kumoterstwo") np. głosując na stronie klubu. głosowanie trwałoby np. od niedzzieli do środy... formę głosowania poddałbym dalszej dyskusji.... pozdro
Udało mi się coś takiego stworzyć :
Ankieta.html Plik należy zapisać na dysku i otworzyć przez dowolną przeglądarkę www.
A wyniki bd można zobaczyć pod tym linkiem Wyniki lub bd taka opcja że bd tylko ja widział.
Wszelkie pytania proszę kierować tutaj
pomysl z sonda jest ok ale to wypali tylko w przypadku wiekszego zainteresowania z zewnatrz.. ja podalem pomysł z głosowaniem pomiędzy piłkarzami+kilku kibiców dlatego ze wtedy liczba głosów byłaby wiadoma i byłaby pewność ze MVP nie będzie zawodnik na którego odda głos jedna osoba :P oczywiście liczba zapytanych kibiców nie musi być taka jak podałem (tj4,5) tylko większa ale to zależałoby od osób prowadzących konkurs. Przypadek "kumoterstwa" (jesli chodzi o to ze głosujemy na kolege) rownie dobrze moze byc podczas głosowania kibiców bo skąd wiadomo kto nie głosuje na kolege a nie na najlepszego zawodnika :P i w przypadku głosowania po meczu wykluczylibysmy wielokrotne głosowanie tej samej osoby jak również oddawanie głosów przez osoby które adekwatnego meczu nie ogladały :P ale sie rozpisalem. Jeśli cos gdzies pokrecilem to pisac :P postaram sie sprostowac :P pozdro
Ostatnio edytowany przez junior (2009-02-17 11:45:11)
Co do tego że ktoś by chodził i się pytał kibiców to nie mam nic przeciwko, tylko kto to bd..?? Bo problem jest zawsze z Fotografem , a co dopiero będzie z znalezieniem kogoś co będzie chodził i się pytał kibiców. I przydało by się żeby to były 2 osoby i jakieś otwarte na świat. Co do wielokrotnego głosowania na stronie dało by się temu zapobiec. Mam nawet taki pomysł, tylko jeszcze nie wiem czy on jest do zrealizowania. A polegało by to na tym, że mógłbym sprawdzać czy ktoś wielokrotnie nie głosował na tego samego zawodnika parę razy, jakby się tak zdarzyło to bym anulował głosy, ale nie koniecznie musiałbym ja to robić bo da się chyba to zrobić tak żeby to było automatycznie. Raz głosujesz i tyle dalej ci komputer blokuje. Ale tak jak mówię to muszę sprawdzić.
Zapraszam jeszcze do tematu związanego z pomysłem promocji naszej strony. Temat
jesli chodzi o pytanie kibicow to mysle ze chetnych by sie znalazlo bo to byloby zrobione pod koniec meczu lub zaraz po jego zakonczeniu... a co do glosowania przez neta to moznaby polaczyc oba w jedno glosowanie...
Gość
Dobry pomysl z tym MVP tylko chyba lepiej to wypali poprzez glosowanie na tej stronce tylko niech admin obczai zeby sie nie dalo z jednego ip glosowac kilkakrotni, no bo junior kto ci bedzie lazil pod koniec meczu po stadionie i sie pytal raz ze to troszke moze byc posmiewisko a dwa nie wiem czy wogule to wypali bo ludzie koga na jaja glosowac . A na stronce to jak ktos dotrze to juz znacZy ze sie interesuje.
Ja w kazdym badza razie jestem za jakas ankieta po kazdym meczu trwajaca na od niedzieli/poniedzialku do soboty i kazdy przyznaje ilosc pkt danemu zawodnikowi i w ten sposob otrzymujemy najlepszego zawodnika meczu a zarazem zawodnika z najmniejsza iloscio pkt. ( co moze mu dac powod do mobilizacji nie ) skala mogla by byc na 1-5 1- kiszka totalna a 5- klasa swiatowa
hehe co wy na to
Kontynuujac swoja wczesniejsza wypowiedz goscia"
Tylko trzeba by np wprowadzic jakies ograniczenia nie ze kazdy uzytkownik moze glosowac na wszystkich zawodnikow grajacych w meczu tylko np ze kazdy uzytkownik moze oddac tylko np 3 glosy na trzech zawdonikow i ze w tych trzech glosach moze oddac tylko jeden glos z nota np 5 i jeden z 1 zeby nie glosowal na np 3 najlepszych graczy badz 3 najgorszych rozumiecie o co mi chodzi ??
ale z tego co widze jest juz jakas zakladka oceny zawodnikow tylko ze tam jest tylko na razie lukasz kowal ??
pomysł z głosowaniem na stadionie dałem tylko dlatego że nie spodziewałem się że strona będzie wyglądać tak jak obecnie i nie byłem pewny czy będzie ktoś kto zrobi tą ankiete na stronce :P ale w obecnej sytuacji to też jestem za pomysłem ze stronką tylko teraz trzeba zdecydować jak będzie się odbywać przyznawanie punktów... ja proponuje przyznawanie trzech głosów każdy z odpowiednio 5, 3 i 1pkt przy czym 5 dla najlepszego, 3 dla drugiego oraz 1 dla trzeciego lub tak jak napisałem wcześniej 3, 2 oraz 1... I proponowałbym żeby wyniki nie były widoczne aż do zakończenia głosowania. Pozdro
Strony: 1